26.10.2011

muutama rivi riittää

Tervetuloa, täällä ollaan!


Kaikki, jotka edellistä blogia, ovat seuranneet pidemmältä ajalta, voivat sanoa, että kirjoittaja on syksy ihminen. Ja niin onkin.
 Maalle muutettumme olen kuitenkin huomannut syksyssä eroa. Se vain tuntuu erilaiselta kuin kaupungissa. Enkä sano, että se tuntuu paremmalta tai huonommalta, vaan erilaiselta. 
Minun syyserot: 

1. Sade.
 Kaupungissa sade kuuluu eri tavoin. Sen kuulee autoista, litinästä, lasinpyyhkimistä. Kiireisistä askelista, katuvaloista ja sateenvarjoista.
Maalla sade kuuluu ikkunoissa ja katossa. Hiljaisuudessa.

2. Puut.
Kaupungissa punaiset ja keltaiset puut erottuvat kerrostaloista. Puita on vähän. Lehdet puhalletaan kasaan koneella.
Maalla lehtiloisto tulee sisään. Puita on joka puolen. Haravointia ei voi lopettaa ennen lunta.

3.Aamu.
Kaupungissa aamulla lähdin liikkeelle jalan tai pyörällä. Maalla istun autoon.

4. Inspiraatio.
Tämä on aina kuulunut voimakkaasti syksyihini. Kaupungissa imin sitä joka puolelta ja tein paljon. Maalla haluankin yllättäen olla hiljakseen. Lukea ja juoda kupin teetä. Muutama rivi suoraa riittää.


En kaipaa kaupunkiin asumaan, en ehdottomasti. Maalla syksy on vain erilaista. Enkä olisi sitä arvannut, ellen olisi muuttanut. Onneksi muutin. 

4 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Onnea uuden blogin johdosta; mukana ollaan täälläkin. :) Kauniita kuvia ja havahduttavia mietteitä. :) Ihanaa syksyä sinulle!

Anna kirjoitti...

Ihanan syksyisissä tunnelmissa aloitat. Olen huomannut kovasti kaupungista kaipaavani tuota kävelemistä. Kaupungissa käydessäni voisin vain kävellä ja kävellä ja kävellä. Eri reittejä, katsella paikkoja ja ihmisiä ja nauttia fyysisestä liikkumisesta.

Pauliina kirjoitti...

ArualMaria: Kiitos ja kiva kun tulit tännekin!

Anna: Joo, kaupungissa kävely on aivan erilaista, kuin maaseudulla. Molemmat kyllä kivoja.

Sini kirjoitti...

Onnea uudelle blogille! Kaupungissa kaipaan eniten sitä, että maalla voi lähteä kävelylle hämärään/pimeään ja olla vapaasti ihan omissa ajatuksissa. Kaupungissa joka paikassa on valot tai niissä pimeissä paikoissa ei uskalla kävellä :-D