27.11.2011

Mistä lankani ostan

Olen viime aikoina pohtinut kaikkea neulomiseen liittyvää paljon. Tikrun eilinen postaus, sai taas ajatukseni pyörimään. Yksi kestopuheenaihe neulojien keskuudessa on ollut lankavalinta. Marketista vai liikkeestä? 
Oma filosofiani kaikessa ostamisessa perustuu siihen, mihin haluan rahani antaa. Halusin ostaa ylläolevan -aivan ihanan- kirjan pienyrittäjältä, en suurelta ketjulta. 


Koen tärkeämmäksi antaa rahani pienelle yrittäjälle, vaikka maksaisi euron tai pari enemmän.
Pidän siitä, että saan palvelua. Maksan siitäkin hyvästä mielellään euron tai pari enemmän. Markettien lankaosastolla en ole kuunaan nähnyt palvelua.Jos euroni käyvät vähiin, niin ostan vähemmän. Puran vanhoja ja tyhjennän varastojani. 
Minusta on tärkeää, että Suomessa on pieniä lankaliikkeitä. Minulle on tärkeää että, täällä on mahdollista ostaa erikoisia laatuja ja tavata asiantuntijoita. Kun vien euroni pieneen liikkeeseen, niin annan, enkä siis menetä. Olisin varmasti saanut grammoina enemmän, jos olisin käynyt marketissa. Mutta kun haluan, että jokaikinen pieni lankayrittäjä pysyy täällä! Käsinvärjäreistä puhumattakaan!Näin siis toimin itse. Näillä perusteilla. Ja minulla on sellainen kutina, että neulomisbuumi on vasta alussa ja elää parhaillaan voimakasta muutosvaihetta...


Kuvien langat sekä kirja ostettu Tampereen kädentaitomessuilta Tityyltä ja Lankaidealta. Omaa osastoamme voi kurkkia täältä.

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Niiin samaa mieltä! Meillä on aivan ihana pieni lankakauppa jossa on laaja valikoima, vaikka asummekin pienellä paikkakunnalla. Kauppaa pitää sympaattinen yli 70 vuotias vanha herra, hän on hyvin perillä uutuuksista ym. Palvelu on aivan loistavaa ja sieltä todellakin löytyy kaikki tarvitsemani jutut, ja jos ei löydy niin tilataan. Hinnatkin on kaikenlisäksi kohtuulliset. Mihin minä joudunkaan, kun hän joskus lopettaa liikkeennsä? Minä olen tuolla käynyt ostoksilla ihan pikkutytöstä asti, ensin mummon mukana ja myöhemmin itse. =)

tea kirjoitti...

Aivan samaa mieltä! Maksan mielellään pari euroa enemmän, myös kirjakaupassa! =)

joko kirjoitti...

samaa mieltä ollaan täälläkin! pienessä kaupassa on jo tunnelma niin erilainen, että ei voi puhua samana päivänäkään. se tunnelma aivan kuin tarttuu lankoihin.

adelheid kirjoitti...

Osa-aikaisena käsityöläisenä ei enää silmä värähdäkään pienten yrittäjien pyytämiä summia. Kukaan ei todellakaan lähde kädentaitojen tielle rikastuakseen :)

Ikävä kyllä vanhat tottumukset (rahaton elämä) on vaikeita karistaa ja mopo tahtoo välillä karata käsistä hyvien tarjousten edessä... Tällä hetkellä kärvistelen taas yhden suuremman yrityksen reklamaatiokäytäntöä ja harmittelen että jätin sen tutun ja turvallisen palvelun halvemman tarjouksen edessä :( Pieni muistutus taas siitä, että kunnon palvelusta kannattaa maksaakin hieman enemmän. - Puhumattakaan nerokkaista neulojan apuvälineistä, jotka ovat todellakin hintansa arvoiset ;)

minnap kirjoitti...

hieno kirjoitus!nim.pienen ja palvelevan askartelukaupan omistaja :)

ArualMaria kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Palvelu on varsinkin käsityöalalla tärkeä juttu, ja muutenkin on mukavampaa asioida pienissä liikkeissä - niissä on jotenkin ihan erilainen tunnelma.

anana kirjoitti...

Löysin juuri blogiisi ja erinomainen kirjoitus. Ajattelen itse hyvin pitkälle samalla tavalla, tosin myös tarpeen mukaan.
Tällä hetkellä ehdoton lempparini on Villavyyhti, olen saanut sieltä erinomaista palvelua ja mielelläni kannatan pienyrittäjiä. Ainoa miinus on että liike sijaitsee todella kaukana sieltä missä asun tai käyn töissä :)

Näppi kirjoitti...

Niin totta tuo kaikki. Samalla linjalla hyvin pitkälle oon. Pakko vaan kuluttaa kaapista ne sinne "eksyneet" markettien kerät pois. Valamiiks niissä tympäsee se, että tietää niiden olevan lyhytikäsiä, koska laatu on mitä on nykyään.